Trifle met peperkoek, gember, peer en vanillepudding (EVA-nieuwjaarsreceptie)

Gezien de grote vraag naar het receptje van de Trifle van op de EVA-nieuwjaarsreceptie, hou ik jullie niet langer in spanning…
Het peperkoekrecept heb ik gekregen van Harma, de mama van een Nederlandse vriend. Toen ik er eens op bezoek was had ze speciaal voor mij veganistische peperkoek gemaakt!
Note: je kan bij de peperkoek ook rozijntjes toevoegen, of stukjes gedroogde abrikoos.

NODIG:

250 gram bloem
100 gram boter
200 gram donkere basterdsuiker
150 ml sojamelk
4 tl bakpoeder
4 tl kaneel
1 tl kruidnagelgruis
1/2 tl peper
1/2 tl geraspte nootmuskaat
1/2 tl zout
100 gram fijngehakte gember
peertjes
vanillepudding (zelfgemaakt, of uit een pakje van provamel of alpro)
voor de afwerking: chocoladesnippers, gehakte nootjes, gehakte gember, speculaaskruimels, …

WERKWIJZE:

Meng alle ingrediënten voor de peperkoekcake door elkaar: eerst de droge ingrediënten bij elkaar zeven, dan de boter en sojamelk erdoor mengen.
Meng er op het laatste de gember door.
Doe het deeg in een ingevette bakvorm, en plaats 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Snijd terwijl de cake in de oven zit de peertjes in stukjes.
Indien je zelf pudding maakt, kan je die nu ook al maken.

Laat de cake volledig afkoelen als hij uit de oven komt, en snijd hem daarna in blokjes.

Vul vervolgens kleine glaasjes met een laagje cakeblokjes, stukjes peer, en bovenop een laagje vanillepudding. Je kan het afwerken zoals je wil.

Note: de trifle is het lekkerste als je hem een paar uur op voorhand bereidt, zodat de cakeblokjes de smaak kunnen krijgen van de peertjes en de pudding.

Advertenties