Citroen-maanzaadcake

Twee receptjes vandaag! Zoals ik in een vorig bericht al aangaf is de winter niet de beste tijd om te bloggen, omdat veel dingen die ik ’s avonds klaarmaak (en de moeite zijn om te bloggen) moeilijk te fotograferen zijn als het al donker is, en er meestal de volgende dag geen restjes zijn… Dus probeer ik in een vrij weekend wat schade in te halen!

Er stond al een week of twee een zakje maanzaad op de kast hier, omdat ik overal al recepten had gezien van ‘Lemon-Poppyseed Cake’, en ik wou dat ook wel eens proberen.
Et voila!

NODIG:

(voor een rechthoekige cake van ongeveer 20 x 25 cm)

1,5 cup bloem (210 gram)
2 EL maanzaad
1,5 tl bakpoeder
0,5 tl baksoda
0,5 tl zout
0,5 cup amandeldrink (120 ml)
0,5 cup suiker (90 gram)
0,25 cup olie (60 ml)
2 EL citroensap
geraspte schil van één citroen

poedersuiker
citroensap

WERKWIJZE:

Meng alle droge ingrediënten en alle natte ingrediënten in een kommetje. Voeg de natte bij de droge en meng goed. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat de cake volledig afkoelen.
Maak een glazuur met poedersuiker en citroensap. Voeg er eventueel nog wat geraspte citroenschil aan toe. Strijk over de cake en laat opstijven.

Smakelijk!

5 gedachtes over “Citroen-maanzaadcake

  1. Ziet er zalig uit! Ik heb ondertussen al twee keer valsgespeeld met de vega challenge en doe er dus twee dagen extra bij. Nooit gedacht dat het zo moeilijk zou zijn. Thuis is dat nog goed te doen, maar als je ergens gaat eten!

    Like

Geef een reactie op Sara (degroenekeuken) Reactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.